Previous
Next

ID CARDS pentru muncă decentă în sectorul de construcții

In data de 15.12.2021, Federația Generală a Sindicatelor FAMILIA (FGSF) in parteneriat cu Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC) au organizat la Universitatea Româno-Americană un eveniment derulat în cadrul proiectului „ID CARDS pentru muncă decentă în sectorul de construcții”.

Proiectul urmărește elaborarea unei politici publice pentru introducerea unui card social individual pentru toți lucrătorii din sectorul de construcții din Romania, ca mijloc de combatere a fenomenului muncii nedeclarate si a concurentei neloiale din acest sector.

Proiectul este sustinut si de Blocul National Sindical.

Conducerea FPSC a solicitat legatura cu reprezentanții ARSSM, iar Asociația a fost invitata in mod special, deoarece membrii săi sunt specialiști în SSM și în domeniul coordonării de securitate și sănătate în sectorul construcțiilor.

Rolul ARSSM va fi de a participa la consultări, în calitate de specialiști, și a-și prezenta punctul de vedere legat de aspecte privind informații de SSM ce pot fi / ar trebui incluse în ID Cards, partea de SSM fiind foarte importanta. Va contribuind astfel la definitivarea formei finale a cardului și, implicit la definitivarea Notei de Fundamentare ce va fi înaintată autorităților.